Pijler 1: Remedial teaching trajecten - Evi Foundation
379
page-template-default,page,page-id-379,mega-menu-top-navigation,mega-menu-popup-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Remedial Teaching

Evi gunt ALLE kinderen kwalitatief onderwijs. Jammer genoeg blijkt uit onderzoek dat een groot aantal leerlingen onderpresteert. Vaak ligt hier een reden aan ten grondslag. Deze uitval, het (tijdelijk) onderpresteren of een ander probleem kan met de juiste begeleiding van permanent naar tijdelijk en uiteindelijk naar het juiste niveau teruggebracht worden.

Dit gebeurt door middel van een remedial teaching traject. Pijler 1 van Evi.

Waarom Remedial teaching?

Evi financiert gemiddeld 12 begeleidingslessen waarbij zij samenwerkt met ervaren en professionele remedial teachers of gespecialiseerd leerkrachten *. Hierdoor wordt zo’n leerling weer op het juiste spoor gezet. LET OP: Remedial teaching is een vorm van begeleiding die binnen afzienbare tijd resultaat boekt. Als uit de praktijk blijkt dat een leerling een ander soort begeleiding nodig heeft, wordt met remedial teacher, school en ouders overlegd en kan deze leerling in aanmerking voor een ander traject binnen de stichting.

Aanmelding leerling

Een leerling wordt door een school of samenwerkingsverband aangemeld. De communicatiedriehoek school – ouder – kind wordt daarna gehanteerd en op basis van de hulpvraag wordt de juiste remedial teacher ingezet.